UA-77380881-1

1/10/2018

Balada Taun Terakhir Kuliah

Tahun 2018 adalah tahun terakhir aku menjalani perkuliahan, ingin rasanya bernafas lega tapi the real life will begin. Dimana aku harus survive menghadapi dunia yang keras ini (yes, I'm talking about world, not only Jakarta) sejujurnya aku merasa belum siap, aku ngerasain kok yang namanya susah cari kerja, I seek opportunities di website kerja online, follow akun chat bersama jobseeker lainnya, berharap ada chance for me to apply. Yet kemarin dari tempat magang hoping bisa langsung kerja, but turns out it is not as easy as I thought it would be.

Maka dari itu, di sela tahun terakhir ini aku inginnya skripsi sambil kerja.. meniti karir di tahun terakhir, so pas lulus adalah yang kecantol. Walaupun lebih ingin freelance biar bisa bagi waktu! untuk skripsi, as you know nemuin dosen itu susah! Semoga aja semua ini berjalan lancar dan tanpa hambatan, aamiin :)

Sayangnya, ngga cuma skripsi yang aku lakukan karena sebagai anak komunikasi tugasnya juga harus edit video, buat presentasi, pitching client, dan deadline ngga pernah main-main. Dosen minta minggu depan, semua dosen minggu depan... bayangin aja deh emang seminggu cuma ada 1 dosen aja buat acc tugas dan editing? Belum lagi management waktu untuk meeting clients, kelompok yang beda-beda dan segala alasan yang dilontarkan apabila ada yang gabisa hadir dadakan.

Nggak mengeluh, tapi rasanya akan lebih mudah kalau aku upgrade laptop.. dan menurut aku ASUS Vivobook Flip TP410 adalah solusinya, kenapa? Having an old and heavy laptop like mine currently is so bothering actually (but I did survive :p), tiap buka laptop nunggunya lama banget dan bunyi kipasnya kedengeran.. kalau aku punya ASUS Vivobook Flip TP410 pasti nggak demikian dong, soalnya prosesornya sudah i7-7500U boook! dan sudah Windows 10 Home aseeeliii. Apalagi ditambah bodynya yang ringan bet bet bett cuma 1.6 kg dan tebalnya 14.8 mm, uniknya lagi ukuran sasis sebesar 13 inci tapi display 14 inci. If you know me in reality, aku tuh kecil banget! And having this laptop with me is such a best combo. Aku gaperlu susah-susah edit pasti si ASUS Vivobook Flip TP410 cepet banget kerjanya, secaraa i7-7500U!

Not to mention kalau editanku kelar nyimpennya juga ngga perlu pusing-pusing soalnya ada dua storage (SSD dan HDD) yg dimana SSD nya 128 GB dan yang HDD untuk simpan file dan dokumen besar. Port yang tersedia pun ada card reader (saik bet kalo mindahan file dari kamera), micro HDMI, dan 3 buah USB.


1/02/2018

My 2018 Resolution

Happy New Year!
I am not a big fan of making a year resolution but this is my first-year resolution.

  1. Finish Uni to finish uni without drama, tears, keep in touch with best buddies cause we will be separated later :(
  2. Take chances (again) that you missed and failed, keep trying!
  3. Read more books & write a review at least 12 books this year! I used to read at least three books when I was a child until middle school. But when I start my Uni life, I totally lost myself in this shallow mind life... I don't think I'm getting wiser nor my knowledge becomes any sharper.
  4. Able to intern in at my dream place! When I was about to enter Uni, I actually want to get experience working in different area regarding my studies so I could choose which I enjoy the most but apparently, only last year works and I hope it works :)
  5. Write more on diary, on blog, get featured on several medias
  6. Do vlogs! Been wanting to share my days trough vlogs cause I find it fun
  7. Make project to nail your uni life in Jogja I want my last year in Jogja is memorable, I want to stay with my circle more but also meet new people.
  8. Get your IELTS (and LoA) make sure where u go after this
  9. Get in shape you know how I rarely move even an inch. But this year I won't make my body suffer again cause I will take care of you dear myself /puk trying to be active in gym classes
  10. Stop spending money on things you only find it cute but not necessary, the thing is I buy plenty things that I find cute and it is sometimes pricey.. and cause now I afford anything by myself...  so I have to manage my money well.
  11. Learn to be happier with my life, :)
  12. Become tidier not saying that I am not tidy, but I want to be tidier, cause the thoughts of having mbak with me is still hanging.
  13. Go see doctor more often being healthy is my top priority, but I don't go to hospital as often as I should, I often wait until my condition worsen, I should start to trust doctor.
  14. Learn more about arts, culture, music etc I enjoy going to exhibitions, film and music festivals but last year I didn't go often as I used to, so I hope I could nail this year and hoping that I could participate in art events!
  15. Spend less time on social media
  16. Stick to good habits I already developed :)
  17. Gain more vocab my teacher told me that I lack the vocabulary and I agree... But here I am watching K-Dramas and rewatch BTS performance, cause they have many to watch! :"(
  18. Update blog more often, ah yes welcome to dylazdayz.com

My 2017 was so-so compared my 2016, but that was what I asked God –I guess– by the end of 2016. I dont do much in 2017, I didn't watch, read, I failed so many times. I just do as life already planned.

Despite not being my year, let's start 2018 with people who propel us forward, be happy and balance <3

5/29/2017

Top Picks

For me Ziarah tells, that memory is truly ours.

Jangan sampai kita membiarkan ingatan kita tentang seseorang atau sesuatu terkontaminasi oleh suara orang. Jika kita mengenang sesuatu, kenanglah sesuai dengan ingatan kita secara personal. Cause if we believe something sweet, then sweet it is. Apapun yang terjadi setelahnya, tidak ada hubungannya dengan kenangan kita. Keep, cherish that moments and move on!